neděle 15. listopadu 2015

hulk. to bylo!

Ahoj závodníci a ostatní přidruženci!

Tak jsem myslel, že zprávy ze závodní sezóny budou až příští rok, nicméně průběh včerejšího Hulk Cupu byl tak zásadní, že je nutný zaznamenání.

Start - první úseky pánů v 18:17 v pohodě, dámy v 18:30 za světel slavnostního ohňostroje. Mě ohňostroj zastihl někde kolem 6 kontroly, rány z děla a osvětlený les.

Většina tratě celkem v pohodě, pouze ostružinám se stále dobře dařilo, k jedné kontrole jsem se už v kolečku a na dohled brodil asi 2 minuty. No a u divácké kontroly byly pasti z plotů, několik členů našeho pražského výběru se nachytalo (já také).

To byl ovšem pouze začátek, poté přišly na řadu druhé úseky. Dáša šla v Dámách na jistotu a v klidu. Na divácké se seběhli s Janom Hricem, druhým úsekem našich pánů. V pohodě, akorát Janovi svítilo světlo asi tak na půl metru. Poté Dáša oběhla 2 kontroly v pytlíku a předala. Jano nikde. Blížil se hanba start. Jano nikde. Nastal hanba start, Mirek Štochel vyběhl. 10 vteřin poté se přiřítil Jano. A vypadal, jako by se cestou stavil někde v hospodě a pořádně se porval. Z nosu a úst mu crčela krev. Asi tam někde dvě tři schytal, a sám doufám také několik rozdal. (No, prý jak mu nesvítilo světlo, tak se chytil do pasti z plotů - totálním nárazem naplno do hlavy, hrůza! Ještě, že doběhl).

A teď třetí úseky: Asi deset minut po výběhu Lenky zvoní Dáši telefon. Lenka. Z lesa. Má totálně rozbité koleno, sedí tam někde u třetí kontroly na bobku a máme pro ni přijet autem. Sedáme do auta a jedeme na noční moto-orienťák do lesa. Volíme "obíhačku"  ze široka, Lenka mezitím opět volá o pomoc. No už tam jsme. Na rozdíl od Jana světlo svítí na 100 metrů, ale Lenčino koleno je sedřené na kost a tkáně. No teda! Zpět na shromaždiště, tam už je Libor a jedou na stehy do Krče. Prý jich bylo asi 7 nebo tak.

No a my odjíždíme. Cestou telefon - Petra Janovská. Prý ať Dáša odevzdá kartu. Ptám se, jestli snad má Dáša kartu u sebe!!?! No jo, je to tak. Ale stejně jsme disk, Lenka nemohla dokončit tak jako tak, už se s kartou nevracíme. (Ve výsledcích to Dáši prominuli, je tam s doběhovým časem, disk je až u Lenky, my ovšem víme, jak to všechno bylo).

Čest nakonec zachraňoval Mirek Štochel, který vytáhl naši štafetu na 18. místo v Pánech. Ale nebylo to jen tak, Mirek pro změnu běžel bez buzoly. Výsledky zde: http://hulkcup.wz.cz/Vysledky15predbezne.htm

Podtrženo, sečteno - letos katastrofa, ale rýsuje se nám jakási případná zajímavá sestava na příští rok!

Ahoj na SMIKu a ještě předtím na besídce.

./Roman

Žádné komentáře:

Okomentovat